Qui som

El Cor Xamusia és un cor de veus blanques format per una trentena de noies d’arreu del Penedès i rodalia. Va començar l'any 2002, quan el Miquel Benito, professor de música de l'INS el Foix de Santa Margarida i els Monjos, va formar amb unes quantes alumnes un petit grup de cantaires per amenitzar un final de curs. Les alumnes no en van tenir prou i des d'aleshores la coral no ha parat de treballar.

El nom de Xamusia prové de la paraula XAMÓS: atractívol per les seves gràcies, maneres, especialment pel seu enraonar. El nom corresponent a l’adjectiu xamós seria xamosia, però fent un joc de paraules amb MÚSICA i MUSES va sorgir el nostre nom: Xamusia.

Fins l'any 2020 el cor va ser dirigit per Miquel Benito, que ens va deixar el 12 de juliol de 2020, i des d'aleshores la direcció va a càrrec de Marta Coll, la qual era cantaire del cor des dels inicis i compartia direcció amb el Miquel des del 2019. El cor sempre ha tingut piano repertorista, feina que en els primers anys va fer Pilar Mata, a la qual van seguir Jordi Galimany i Oriol Sanz, que acompanya la formació en l’actualitat.

Cor Xamusia ha ofert concerts arreu de Catalunya, especialment a la zona del Penedès i voltants, i també ha viatjat fins a Bulgària. És un cor molt polifacètic: té en el seu repertori peces que van del Renaixement a l’Impressionisme, cançons populars i tradicionals, obres d'autors contemporanis i jazz o bandes sonores de pel·lícules, entre d’altres. Des de fa una pila d’anys, el cor aposta per fer un pas més dalt de l’escenari cuidant tant la part tecnico-vocal com l’estètica i la posada en escena de cada projecte.

Cor Xamusia

Fundador

Miquel Benito Miquel Benito

Miquel Benito

Graller, professor de música, llicenciat en filosofia i pare d’una nena i un nen. Creador del punt de partida del Cor Xamusia i peça clau de l’engranatge xamós, ens va deixar el 12 de juliol de 2020.

Pianista

Oriol Sanz

Pianista i clavecinista. Estudiant de 4t curs de piano al Conservatori Superior del Liceu i de clave al Conservatori de Barcelona. Acompanya al cor com a pianista des del 2021.

Directora

Marta Coll

Mestra de música, sacaire, directora i mare. Estudiant de 2n curs de Cornamusa a l'ESMUC. Compagina la seva feina aprenent, cantant, dirigint i tocant per aquí i per allà. Amant del món coral per tradició familiar, ha fet cantar a nens i nenes des de ben jove. Cantaire xamosa des dels inicis, comença a dirigir el cor el 2019.

Cantaires

Anna Feced

Tercera veu

Foix Soler

Segona veu

Núria Arnau

Segona veu

Laura Arnau

Primera veu

Roser Rovira

Tercera veu

Marta Raventós

Tercera veu

Yaiza Cubero

Primera veu

Anna Rafecas

Segona veu

Roser Montserrat

Tercera veu

Cristina Escardó

Tercera veu

Alba Calaf

Segona veu

Ruth Cabré

Primera veu

Esther Arnau

Tercera veu

Elba Rossell

Tercera veu

Merche Garrido

Tercera veu

Foix Huguet

Segona veu

Marta Ramon

Segona veu

Laia Bieri

Tercera veu

Carla Pujol

Primera veu

Irene Uche

Tercera veu

Marta Coll

Directora

Fani Vivar

Primera veu

XAMÓS: Atractívol per les seves gràcies, maneres, especialment pel seu enraonar. D’aquest adjectiu prové el nostre nom, amb una peculiar història al darrera. El nom corresponent a xamós seria xamosia, però hi faltava alguna cosa. Vam voler fer allò que sempre havíem fet: jugar amb la MÚSICA com si fóssim MUSES de la mitologia. De la fusió d’aquestes paraules va sorgir el nostre nom: Xamusia.

Som un cor molt polifacètic, pràcticament no tenim límits. Tant cantem peces del Renaixement com del Barroc, populars i tradicionals, obres d’autor o bandes sonores de pel·lícules. I els idiomes tampoc són un fre ja sigui basc, alemany, búlgar o llatí.

Cor Xamusia