Agenda

25/02/2023 - 19:00 h, Auditori de Vilafranca del Penedès

XXamusia, música del 2002 al 2022

El Cor Xamusia clou el seu XXè aniversari amb un concert de música occidental escrita exclusivament durant els últims 20 anys d’història.

L’espectador viatjarà a través d’aquest període de temps amb peces composades o arranjades durant aquests darrers anys, amb especial atenció en dates concretes i importants pel cor, com poden ser els nostres inicis, el primer viatge a l'estranger o el traspàs del fundador i director Miquel Benito. Les cançons d’aquest viatge seran diverses, amb peces en clau de jazz, populars catalanes, a cappella o amb acompanyament orquestral, entre d’altres.
Per fer encara més especial el programa, s’han encarregat expressament unes adaptacions instrumentals al pianista i compositor Jordi Flaquer i al músic vilafranquí Lluís Giménez.

En aquest concert estarem acompanyades per fins a set músics que formaran aquesta agrupació creada per l’ocasió: Pol Fortuny al violí, Llorenç Carbó al violoncel, Núria Casas al contrabaix, Lluís Giménez a l’oboè i a la guitarra, Sònia Vidal al clarinet, Marc Vall a la percussió i bateria i Oriol Sanz, actual repertorista del cor, al piano.

El concert tindrà alguns plats forts, com ara la interpretació d’un fragment de Il Pianto de la Madonna de Jordi Domènech, obra de sonoritat complexa que el cor va interpretar el curs passat amb l’Orquestra de Cambra del Penedès i tres cors femenins més dins la programació professional de l’Auditori de Vilafranca i també l’estrena de l’obra “Berceuse”, composta el 2022 per Jordi Flaquer amb lletra del poeta Joan Maragall, entre altres sorpreses.

Per la preparació tecnico-vocal, aquest any hem començat a treballar amb la cantant i professora de cant de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, Christina Koch que ha ajudat en la preparació de part del repertori del concert.

I la direcció musical del concert anirà a càrrec de Marta Coll Pi, cantaire des dels inicis de la coral i que dirigeix la formació des de l’any 2019.

Les entrades anticipades es poden comprar als establiments IMDIC, Font de Salut, COA estilistes i restaurant Cal Padrí. Adults 15€, infantil fins a 12 anys 8€ i infants fins a 3 anys gratuït.