AMÈRICA!

cartellamericavila
19/01/2017

Dissabte 21 a les 19 hores de la tarda s’estrenarà el concert –espectacle AMÈRICA!! Un viatge musical per tota la geografia americana. De nord a sud, est a oest. Una tria de cançons per fer-nos un bon retrat, per reflexionar. Moltes d’elles molt conegudes anys enrere i que han esdevingut clàssics. Les cançons d’Estats Units, per exemple ens retraten una nació complaguda de sí mateixa als anys cinquanta contrastant amb Deep River, un cant d’esperança en la llibertat d’un sector de la població només setanta anys abans, o l’agredolça vivència de la immigració centreamericana cap a Nova York, retratada per Bernstein i Sondheim a “America”.

L’alegria de la música centreamericana, poder per digerir un dia a dia molt dur. L’elevació a llengua poètica del parlar dels negres ex esclaus de Cuba, posada en música per X. Montsalvatge. Visitant també les recopilacions de cançons d’Atahualpa Yupanqui, l’argentí que elevà a categoria artística les produccions de la gent més humil del sud del continent, com Duerme Negrito, Viento...  o recordant a la poeta Alfonsina Storni.

Contrastant amb l’alegria de viure de Carlos Jobim i Vinicius de Moraes en la seva cèlebre Garota d’Ipanema. Com els cants indígenes del Canadà amb les intimistes creacions del seu cantautor bandera: Leonard Cohen. Recordant també l’origen de l’Amèrica mítica dels nostres avis amb l’havanera, que els parlava del paradís en la terra.

Comptarà amb l’acompanyament instrumental de Ricard Parera a les percussions, Lluís Giménez als instruments de corda polsada, el piano de Jordi Galimany Valldossera, i coreografia i disseny escènic i de llums de Raimon Casals. 

Trobaràs aquesta informació a Penedès Cultura, l'Agenda d'Activitats Culturals de l'Alt Penedès. http://www.penedescultura.cat/