Eduard Toldrà "A Quattro" arriba a terres tarragonines

03/06/2015

Aquest divendres 5 de juny a les 21:30h tornem a trepitjar l’escenari. Aquest cop ens en anirem fins a Vila-Seca, a l’Auditori Josep Carreras, per participar en un espectacle que ens agrada moltíssim i que no pararíem mai de repetir: Toldrà “A quattro”. Allà, juntament amb el Nàiades- Cor de noies, la Maria Lluïsa Muntada, en Jordi Domènech i en Xavier Boada donarem veu a les cartes i cançons del mestre vilanoví Eduard Toldrà.

Per tot aquells que encara no ens hagueu vingut a veure, es tracta d’un espectacle musical i literari basat en la música del mestre vilanoví i en la correspondència del mateix Toldrà al llarg de més de 40 anys. En aquestes cartes parla de les seves cançons, de literatura, de la vida quotidiana i dels mandrosos estius a l'Empordà. Aquest projecte va néixer arran de la celebració de l’Any Toldrà 2012 a Vilanova i la Geltrú i del qual era comissària Maria Lluïsa Muntada. Les cançons d' Eduard Toldrà, que enllacen amb la gran tradició liederística europea, són el millor de la seva producció. Jordi Domènech, per encàrrec de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, va adaptar per a cor una selecció de les més conegudes. De l’èxit sense reserves obtingut en l’estrena l’any 2012 va sorgir la idea d’aquest espectacle que després de passar per la mateixa Vilanova, Vilafranca del Penedès i Manlleu ara passa per terres tarragonines.

Com hem comentat al principi, no estem soles en aquest espectacle. D’una banda, conjuntament amb el Nàiades-Cor de Noies, interpretem la totalitat de cançons adaptades per a veus iguals. De l’altra, la soprano Maria Lluïsa Muntada, ofereix una selecció de les cançons en el seu format original. Jordi Domènech, un músic versàtil que destaca en el panorama musical català tan en la faceta de compositor com en la d’intèrpret, acompanya al piano i, la veu de Xavier Boada dóna vida a fragments de l’epistolari del músic vilanoví. Els comentaris i les reflexions que el mateix Toldrà ens va deixar expliquen les circumstàncies que van acompanyar l’origen de la música i actuen com a fil conductor de l’espectacle.

Us convidem a tots (als que ja ens hagueu vist i als que no) a venir a escoltar-nos (i veure’ns) aquest divendres a Vila-Seca.